Nak tanya mommies,klau pregnant mmg sembelit eh?

8 Balas

Masa awal awal pregnancy during 5-6 weeks tu mmg kerap sembelit sbb perut always berangin due to hormon changes kan then start morning sickness teruk sembelit totally hilang dah tapi after consume obimin, jadi sembelit semula but somehow it’s normal. Mmg effect ubat tambah darah gitu. Next check up inform je nurse or doctor, diaorg akn bagi ubat utk lembutkan najis so mudah sikit nak membuang.

Normal kot. Saya pon sembelit plus warna nya jadi gelap sebab makan ubat tambah darah .

ye sy pun bru je mengalami. sy mkn tembikai alhamdulilah ok dh

Sekarang makan zincofer effect sembelit dan najis gelap 😂

ye kot saya pin sembelit.. makan buah banyak pon sama..

sy pregnant jd cirit birit. pedih jadinya.

6mo ago

Sy sembelit🤣😭

yee sis..sy pon tengah alami😅

6mo ago

Omgg🤣😭😭

normal laa tuu