nak tanya saya sembelit dan najis hitam berdarah ada sesiapa perna alami tak saya baru 10weaks

3 Balas

biasanya najis hitam ni normal sbb ad makan ubt. lagi2 kalau ubat iberet tu. Itu mksdnya ubt yg diambil memberi kesan lah utk tubuh bdn. Berdarah tu sbb sembelit kan . so awk kena mintak ubt dgn doctor utk kurangkan sembelit

Kalau ambik folic asid memang akan sembelit n najis hitam so kena banyak makan buah sayur n minum air putih banyak…

Najis saya syart hitam sejak mkn multivitamin . Mula2 riso gak