Last period 20/4.. minggu ke berapa boleh cek dekat klinik nak confirm? Cek upt dah double line.

5 Balas

Saya the moment saya check upt naik double line, saya terus call KK. Bagitahu nak buat appt untuk bukak buku pink. Nanti misi akan set tarikh, then masa tarikh tu datang bawak document semua untuk bukak buku pink. Untuk 1st scan pulak, saya download pregnancy apps. Make sure tarikh masuk betul. Masukkan tarikh hari pertama last period. Nanti dia auto calculate kita pregnant berapa weeks. Selalu saya pergi scan dalam 7w atau 8w

boleh dah pergi walk ini buat pengesahan kat klinik nanti nak buat buku pink tu jangan lupa bawa gambar ultrasound yg pertama sebagai bukti yg awak pergi cek kat klinik atau hospital nanti dia akan scan kali kedua baru dia bagi tahrik untuk buku pink nanti.

Sy dulu tunggu sebulan. Sbb sy lambat period kalau dh hari ke 15 lambat tu sy check naik double line & check guna clearblue . Awal bulan dpn nye tu sy walk in kk utk appointment buku pink

3w ago

kalau 6 minggu boleh pegi klinik dah kan utk confirm.. ingat nak pergi minggu depan

sy beza awal sehari je dgn awak. dh boleh dh buat scan. sy pon baru je buat scan alhamdulillah dh nampak kantung n yolk dalam rahim

3w ago

alhamdulillah.. boleh la pergi scan

boleh dah nak gi cek pun

3w ago

boleh