Hai assalamualaikum saya pragnant 6 minggu tapi saya g scan tiada Nampak kantong kosong normal.ke

6 Balas

Yup normal. Waktu persenyawaan setiap orang tak sama. Sebab tu first scan disarankan 8 weeks ke atas. Melainkan kalau awak ada spotting atau pendarahan, cramping yang sangat sakit. Yang ini tak perlu tunggu 8 weeks. Boleh buat ASAP. It's okay, tunggu lagi 2 minggu untuk next scan.

8mo ago

Yup, tak semua orang akan nampak kantung untuk 8 weeks ke bawah. Alhamdulillah, awak cepat bertindak. Semoga urusan awak dipermudahkan. Take care mommy🌹

kantong kosong normal sbb baby too small lagi. inshallah lagi 2 minggu dtg scan balik. yang penting ada kantong maknanya baby duduk dalam rahim , normal inshallah. jangan risau ..

Ari Tu sy scan bby br 5 mnggu 5 Ari nmpk kantung shja...bby X nmpk pn lg...

8mo ago

ooo yke...sy doc skli Hala tros nmpk kantung dah...

waalaikunsalam..mgkin awal lg kot..

Upt awak terang takk ?

try scan TVS