Siapa pernah buat test gbs ? Lama tak result?

1 Balas

Saya🙋🏻‍♀️ Saya checkup di hospital swasta. HVS procedure tu kejap je. Tak sampai 2 mins. Result nya saya dapat on next appointment. Kalau sis checkup KK tapi nak buat HVS kat klinik luar, prosedur sama. Resultnya dalam 3-5 hari. Depends on klinik yang sis nak pergi tu. Boleh call and tanya terus klinik yang sis nak pergi tu. Lagi mudah😄

7mo ago

I see. Kalau macam tu result selalunya akan dapat masa next checkup. Sis keraskan badan ke time tu? Kalau kita keraskan badan akan sakit sikit. Alhamdulillah saya tak sakit. Saya ikut cue gynae masa tu supaya relax dan jangan keraskan badan. 😄