Ada x mummy yg mkn ubat metformin bila makan jadi sakit kepala n loya..

2 Balas

aah mmg tu side effect dia. sbb ada pcos so doc suruh makan metformin. kesan dia muntah, loya, perut sakit, skt kepala. end up give up xnk mkn. ni tgh tunggu result blood test kalau thyroid ada effect kena amek semula ubat tu. harap xla

kalo jd centu kena cpt² bgtaw nurse jd dorg tukar ubt awk. sb kalo biar je nt akn efek bacaan hb pula. tp sementara tu cuba tukar waktu pengambilan ubt tu kot² mbantu