ada ka mcm sy sni, sda refer hospital tp bleeding still ada 🥲 scan smua ok td jantung bby pun ok..

2 Balas

Saya pernah bleeding dr 6w smpai 8w. Alhamdulillah skrg dh tak ada lansung smpai la 12w skrg. Awak kena refer doc pakar hospital, haritu saya admit 2x and doc bg kuat rahim dr 2 biji naik 3biji. Alhamdulillah after admit and continue makan 3biji. Dh tak ada spotting/bleeding. Kena refer hospital yaa. Semoga semuanya selamat

12mo ago

masa 7 weeks saya bleeding teruk n ulang alik PAC sebab saya ade lupus anticoagulant n 4 kali miscarriage .. doktor pakar o&g n fertility cakap dekat saya "puan kita cuba pertahankan ye puan" berulang kali doktor² cakap benda sama .. saya dapat ubat pil cair darah, ubat cucuk cair darah n duphaston ubat untuk kuatkan rahim sehari 3× .. alhamdulillah sekarang bleeding dah stop tapi doktor pakar ade kata, saya mungkin akan ade bleeding lagi sebab saya makan n cucuk ubat cair darah .. time bleeding teruk doktor ade seluk n check tiada bukaan, baby okey n jantung baby pun okey, alhamdulillah .. cuma saya masih takut ape² jadi .. hopefully, baby kita sama² sihat n kuat .. doktor ade pesan dekat saya kalau bleeding teruk (darah fresh), sakit yang teruk n keluar ketulan kena terus pergi hospital jangan tunggu² .. saya pergi PAC sampai kena bising dengan nurse tapi saya tak kisah yang penting baby saya selamat 🥲 doakan saya ye mommy² semoga kali ni baby saya sihat n kuat 😊 #ttc5years #lupusa

Ya better refer hosp. Kalau due bulan 1 lama lagi nak bersalin. Moga dipermudah urusan dan selamat ibu anak ya