Kebas kedua belah tapak tangan.. Sekarang 21weeks tangan sentiasa kebas.. siapa sama mcm saya??

1 Balas

awk informed nurse/doktor ye utk tangan kebas tu. Boleh jadi tanda CTS atau sbb kenaikan berat badan. Mcm sy pun kena bila masuk 20w, doktor suspected kena Carpal Tunnel Syndrome (CTS). Jari-jemari sy juga dah mula membengkak & tak boleh pakai cincin. Rasa kebas tu akan semakin kerap & sakit terutamanya waktu malam. Waktu malam bila tidur boleh cuba letak tangan atas kepala, tinggikan sikit utk kurangkan rasa kebas/sakit tu ye.