Hai korg ade tak tips untuk kurangkan berat badan masa hamil ni??bagi tips plisz

2 Balas

Jangan ambik air manis. Pas tu makan bersukat. Nasi segenggam, sayur banyakkkkk, and protein. Protein better masak secara grill, bakar, or rebus. Saya GDM on diet masa pregnant 11 weeks, so saya jaga makan and semua bersukat, checkup 14 weeks, berat turun almost 2kg.. nak makan semua bersukat. Buat lpas rasa ngidam je.. tp kalau berat turun pon nnt nurse bsing jugak.. tkot effect baby.. tny nurse or doc dulu.. lebihkan sayur dalam setiap kali makan.. sayur buat kita cepat kenyang..

tq tips nye🥰