Haii,preggy berapa week ye kena suntikan kancing gigi?

19 Balas

Atas klinik awak..sy week 23, 24 tu baby sy dh aktif sgt menendang, memusing smpai cram perut, minggu lepas 25week bru kena cucuk kancing gigi tu pom kebetulan sy tnye psl minum air gula, bila g klinik swasta ke kk tmpt lain doc tnye kenapa xminum air gula lg pdhal dh masuk 6bulan... Jd awk kena tnye nurse, diorg bukan tgok sgt pom buku pink doc tulis apa base on sy punya kes la, bila tnye bru refer note doc yg appointment lepas2..

sy kena mse 24w.. sblm ccuk misi tnye da rse gerak bby x.. 2,3kali jgk dia tnye sblm cucuk.. mmg da rasa bby gerak, cuma x terlalu kuat.. lps je ccuk msuk 26w aktif btul dia.. moment yg best la time cm nie.. moment yg kita akan rindui nnt bila bby da lahir.. 🥰🍼

Ikut klinik atau nurse kot. Saya belom suntik jugak. Dah 21weeks. Baby pun dah gerak aktif. Hari tu nurse ade tanya baby dah gerak ke tak. Pastu dia takde cakap ape pula. Mungkin akan kena tak lama lagi😅

Saya rasa tak ada minggu yang tetap untuk suntikan tu. Nurse tanya saya, dah rasa baby gerak ke belum? Kalau dah rasa kita cucuk. Maksudnya bila ibu rasa baby dah gerak baru kena cucuk.

saya baru nk suntik 1st dose 24w 1/3 nnti. masa appointment 18w nurse tnya dh boleh rasa gerakan baby tak. saya tak rasa sgt lagi, masuk 21w baru rasa baby aktif 😅

saya haritu dah 21weeks cucuk dah. sb nurse tanya ada rasa gerakan baby tak lgi. saya cakap dah. jadi dia cakap harini kita cucuk lah 🤣

sy haritu checkup 22w nurse ckp next appointment ready lah utk cucuk.. next appointment sy lg 2 minggu, waktu 24w

Saya kena cucuk masa 25w..rasanya bergantung pada kita gak..kalau kita dah rasa gerakan baby baru nurse cucuk..

ats klinik..sy 16 mngu dh cucuk kncing gg..3 hri xleh angkt tgn..sakit kesan cucuk..skrg dh 25 weeks..

13/3 bru kne cucuk kancing gigi kandungan mse tu dh 28minggu cmtu . skg bru kandungan bru 26minggu .