Assalamualaikum.Hari ni dh 27week,normal ke baby kurang gerak..sebelum² ni aktif..rasa je gerakan..

7 Balas

Saya kalau kurang gerak sbb buat kerja, macam aktif sikit, saya tak bekerja, tapi bulan ramadhan, saya pergi tadarus pagi tu, balik tido skjap, basuh baju, sidai, time baring nak rehat bru rasa dia tendang, aktif. Lepas berbuka slow sikit, tapi malam nk tido aktif je diaa. hehe

Saya baby kurang gerak sebab kedudukan baby dalam keadaan songsang. Jadi memang tak rasa sangat kicking dia. Risau kalau teruskan puasa. Tapi alhamdulillah baby dah pusing balik, jadi dia active sangat sangat. Dah boleh berpuasa tanpa risau 🤣

1y ago

Aah betul bawah pusat, atas pundi kencing. Tapi dia songsang, saya memang tak rasa sangat dia punya kick tu. Sebab selama ni dia active je. Doc kata, insyaAllah nanti dia pusing balik. Nasib baik 😂😂😂😂

cuba pasang zikir atau lagu kuat2 dkt phone, letak kt perut.. baby sy aktif betul kalau bising. mcm terganggu tidur dia kot 😂 setiap sejam kalau xde kick mmg sy akn cuba kejut, siang mmg dia suka tidur, mlm aktif..

Mcm sy 28w mcm npk pattern baby dh. Waktu dia xaktif sgt dia tido tp goncang perut dia kick je. Sy pun puasa. Kdg risau gk tp nk dkt berbuka dia aktif balik mgkin dh lapar agak nye

Sama la sy pun. Dahla misi dah start suruh kira gerakkan baby. Malam2 baru aktif sikit 😣

1y ago

kan..mlm baru aktif pulak

sis puasa ke? kalau puasa and baby kurang gerak buka je terus sis.

1y ago

Tulah skrg sy try buat selang seli dah..

awak dah start kira gerak baby ke?

1y ago

belum lagi