Apa yang boleh buat ya kalau kena covid time pregnant 35 weeks? Effect baby tak?

2 Balas

saya masa 32w admit hospital seminggu sebab covid.. hospital drip air, bagi paracetamol 2 biji tiap 6jam, ubat kumur garam & loratadine(ubat selesema) je… pastu ada check ctg 2 kali sehari & check jantung baby jgk pakai doppler 2 kali sehari sbb awal2 admit tu demam panas 38.9 baby jadi kurang gerak. ni dah 35w alhamdulillah baby ok just nurse cakap kalau sesak nafas terus ke hospital sebab takut covid tu ada balik

1y ago

thank you share sis

Saya baru keluar wad kena covid 32mingu alhamdulillah baby sihat

1y ago

Kena masuk wad ke kalau kena covid? Sis masuk wad berapa hari? Apa rawatan yang diberi?