Kandungan 28minggu

Sepatutnya harini saya start kira tendangan baby. Semalam saya kan puasa sebab harini nak minum air gula, pagi tdi lepas saya minum air gula kuat tendangannya tapi saya kirakan jugak walaupun belum pukol 9 sbab saya pergi KK pukul 8 setengah macamtu. Lepastu kan, saya tertidur di KK(bilik ruangan menunggu) sementara saya diambik darah lepas minum air gula tu, bangun saya tu kurang tendanganyaa sampai lah dah sampai rumah saya dah makan pun tidur balik kat rumah kurang tendangannya. Tapi start pukul 1030 malam cmtu baru kuat balik tendangannya sampai jam ni. Normal ke mcmna? Kiraan saya harini tak terpakai lah kan? Tendangan yang kuat tu pun ada 5 kali je harini. Adakah kesan kita berpuasa tu membuatkan baby kurang tendangan? Bantu saya, saya cepat panik kalau baby kurang gerak. Saya suka kalau baby gerak2 dan kuat tendangan. 🥹 please bantu saya, bdw sya first mom to be.. #bantusharing

1 Balas

Mgkin sis tlebih gula sbb minum air gula kan. Sy dulu pernah jugak bby kurang gerak .. tp bila sy pergi klinik doktor kata baby malas gerak sbb sy byk consume manis hari tu plus sy gdm jugak . Baby sbnrnya bgerak cuma gerakan dia slow je. Tp awak keep monitor la gerakan baby awak ye, kalau masih jugak blh terus ke hospital

8mo ago

Oh yekee, terima kasih siss.