Apakah kesan jika??

Sepanjang hamil ini selalu banyak pikiran stress dan menangis..Apa semua itu ada kesan terhadap perkembang baby dalam kandgan?

2 Balas

Sy xtau la kan ada kaitan ke x tp sy share based on pemerhatian sy. Masa mak sy ngandung kan adik sy. Umur mak sy dh 43 cmtu. Mak sy sllu stress sbb ayah sy xtlg mak sy buat keje rumah. Kira penat melampau la kot dgn ada gdm. Stress gi kk lagi. Keluar adik sy mmg kitorg smua stress. Ssh nk jaga sbb asyik nangis. Smpai jiran2 tegur suruh bw berubat huhu. Pastu pemerhatian ke2, adik sy kawen awl. Dia pregnant. Sepanjang pregnant sgt la hepi go lucky. Xpenah stress. Sy dh risau nk ada baby kecik dlm rumah lg tkut jd mcm adik bongsu sy kuat nangis. Bila kuar ank adik sy ni baik betul ank nye. Xnangis lansung. Sng dijaga😂 pastu hepi go lucky mcm mak dia🤣adik sy punya xde stress tu, bila lepas bersalin susu xde relax je. Ank kuning tinggi kne msuk ward balik dia ok je siap gelak2 sakan ngn kitorg. Pdhl ank first. Klo kesan perkembangan baby sy rasa baby ok. Adik bongsu sy yg kuat nangis ssh jaga tu skrg dh form2. Bijak org nye. Tp kuat sentap😂

baby dalam perut boleh rasa apa yang ibu rasa. ibu sedih ibu happy ibu stress ibu marah, semua baby tau. time hamil ni, kena selalu jaga emosi, tak boleh terlalu stress, tak boleh terlalu sedih.

1y ago

ada sis