MASALAH BP,KENCING KOTOR

Hi semua,sy tgh pregnant ank ke 3.tp kali byk prob.bp sll tggi,kencing plak kotor.sy byk mnm air.cume mslhnye sll sibok uroskan ank2,mkn xmenentu,rase penat & stress jgk.ade ape2 tips mknn/nasihat yg mommies bley share?

2 Balas

Cuba amik masa utk diri sendiri. Relax kan diri. Pemakanan kena jaga. Mintak support suami dan anak2. Mintak org lain ringankan beban puan. Bila bp selalu tinggi dan kencing kotor, puan akan ada risiko tinggi utk dpt preeclampsia. Benda ni bahaya utk puan dan baby.

Hai. Boleh try minum air barli tanpa gula. Jangan masak terlalu lama. Saya pun masa hamil pernah kena kencing kotor. Moga dipermudah urusan kehamilan. Memang ada ujian semasa hamil tapi lain orang lain pengalaman