Susu

Hi semua..nk tny..betul ke bila dh masuk 3rd trimester susu akn start keluar..mcm mna nk tau susu dh ada ke belum..tq semua

1 Balas

Susu akan start keluar bila baby dah keluar . Tu pun kita sendiri kena usaha bagi dia keluar bukan dia meleleh sendiri . Kena bgagi baby hisap untuk ransang penghasilan susu tu . Kalau yang ada keluar susu masa pregnant tu lain kes . Yang kebiasaan nya dah dua tiga hari bersalin pun susu tak keluar lagi . Nanti lepas je nurse cuci baby terus ambil bagi dia hisap . Buat setiap sejam atau dua jam untuk make sure susu keluar cepat supaya baby tak meragam kembung