zinc cofer

Hi semua,nak tnya mmg consume zinc cofer ni kita akan muntah ke?pening2?

16 Balas

Terpulang dengan keserasian ubat dan badan kita. Macam saya first time makan tu ja terasa macam tak boleh tidur, pening2...esokny okay dah 😊 tapi kalau tak ngam dengan puan, puan boleh btau tu nurse. So mereka boleh bagi ubat lain.

Dulu saya makan zincofer jugak. Memang tak serasi dengan badan. Asal makan je pening and boleh muntah kadang2. So doc bagi tukar Obimin. Ambik ubat tu okayy je takde effect apa apa

Saya makan zincofer dengan air sunquick sis. N makan masa betul betul nak tidur. Mmg tak rasa pening sbb dah fikir ngantuk so tidur lena bangun pagi ok je takde apa apa

Bleh cuba telan ubat zincofer dgn jus or air berperisa mcm air oren.. If x okay jugak, ckp kat doc nk tukar ubat lain. Kdg ada org xsesuai dgn ubat2 tertentu.

Sama lah saya pun masa makan zincofer dulu pening dia tak boleh bawak bincang.. Megadu dekat doc then dia tukar bagi ubat lain hahaha. Saya makan obimin okay.

Sye pernah dpt zincofer. Mmg rse mual lepas makan. Wpun sye dah minum air bnyk utk hilgkan mual pun, masih mual jgk😅 last2 sye tukar ke iberet folic acid.

Kena makan waktu malam ubat zincofer ni.. kalau siang mmg rasa pening2.. dah nak tidur tu baru makan + minum dengan air oren twister ke sunquick ke

saya pon mkan ubat tu dlu dgn air masak x boleh Jalan mesti akn loya n muntah tp lpas mkan ubat tu dgn air twister tu trus okey xd rasa mual pon..

Kalau tak tahan minta kat doktor ubat lain. Macam iberet atau obimin. if tak try minum zincofer dengan air oren mcm twister ke minute maid

Sy pon mcm tu sis. So apa sy buat sy akan makan zincofer masa nk tidur tu.. Telan dengan air oren dan air masak sikit pastu tidur terus