Mengandung unplanning. Dan anak masih menyusu badan

Hi semua . Sye ade soalan .boleh ke ibu mengandung menyusukn ank dngn direct susu ibu .. sbb ank susah nk terima susu formula. Dan juga tak nak botol susu .. sye pulak bru tahu ttbe mengandung pulak (dh guna protection. Tp Allah kata kun faya KUn) .. Sye try beberapa jenis susu formula. Tp tetap tak jalan . Yg dye boleh telan pun susu dutch lady yg kotak kecik2 tu jee . Tp sye risau dye x dpt zat yg sepatut nye klaw guna susu tuu . Soalan sye disini. Boleh kee sye menyusukan ank sedang kn sye bru lg pregnant ni .. ??? Ade ape2 risiko ke?? Kesian dkt ank melalak2 xnk susu lain.. ank bru 2year . ##SeriusTanya #bantujawab #firstmom #ingintahu #firsttimemom

12 Balas

2 years . OK la susu Dutch lady kotak kecil. Jika masih nak direct feeding tengok ketahanan tubuh puan dan nasihat doktor.

Bleh je sy skg dh 9bln preggy msih myusu ok je. Sbb ank mmg tolak botol n susu FM pksa pun xnk tpksa lh df

10h ago

ade tnye dokter x mse awal pregnant tu berkenaan susu kn ank ?