Anemia

Hi semua.. sy pregy anak ke2,dari 1st sem darah x pandai naik..still on 10.. makan benda yg bikin tambah darah pun sama juga xdk naik,ubat pun sama.. ada cara lain lagi ka mau kasi naik hb ni?.. takut pula kna cucuk buntut nnti...

1 Balas

Kalau boleh, sebelum nak pergi buat pemeriksaan untk naik kan hb, sari sebelum tu minum jus apple 2biji.. Inshaallah besok pi check dengan izin Allah akan naik.. Lps tu jika naik bt lagi kalau xmaw rajin makn buah delima, jambu batu.. Tp jalan mudah kalau sy minum air apple ja.