Sakit perut dan tegang

Hi semua, sy nak tnye. Skrg sy 13w4d. Normal ke kalau kita baring terlentang takde rasa pape. Once kita mengiring, contoh sy mengiring ke kiri, perut bahagian bawah belah kiri rasa tegang sakit mcm tegang urat mcm tuh. Ngiring belah kanan pun sama. Normal ke ye?? #bantusharing #firstbaby #advicepls #ingintahu

2 Balas

normal. baby mmg duduk bawah tu. tgh nak membesar. selagi takda spotting/bleeding & cramp berpanjangan, meaning semua ok2 sahaja

1y ago

Okey baik. Terima kasih. Terkejut sbb sakit tuh mcm tegang mengejut bila ngiring. Kanan n kiri sama rasa. Bila terlentang baru okey. Tapi xde spotting atau apape Alhamdulillah

normal..sis,mse sy pregnant,tk suka sngt bring trlentang rse mcm tk bernafas pun ad. lg suka mengiring..

1y ago

Ohh yekee. Sy pun tak sure lagi nih. Sbb baru 13minggu. Bila ngiring tak kesah kanan atau kiri rasa tegang mengejut mcm tuh. Sy kena letak bantal kat perut baru okey tapi kalau terlentang mmg selesa betul 😂 ramai ckap ngiring selesa. Terlentang rasa semput. Kalau normal Alhamdulillah lah. Cuma mungkin sy awal lagi rasanye. Nak terlentang je 😂