Symptoms Selepas DPO 3 & Seterusnya

Hi semua.. sy nak tahu , 1.selepas kita check opk Dpo 3 & seterusnya.. mcm mne kita nk bace skale tu? Dpo 3 dan seterusnye akan menurun atau mcm mane? Sampai laa Opk tu berubah balik ke positive? 2. Symptoms ape yg akan rase selepas dpo3 & seterusnya? Sebabkan sekarang ni sy mcm asyik lapar aje.. Sesiapa boleh berkongsi pendapat. Terima kasih ##bantusharing #adviceappreciated

Symptoms Selepas DPO 3 & Seterusnya
3 Balas

1. lepas dah dapat +ve, dia akan maintain rendah je sampai kadang nak period balik nanti atau kalau pregnant pun kadang dia naik balik. jadi once dah lepas 3dpo ni tak perlu test dah. just tunggu 2 minggu nanti test UPT pula. kalau sis keep on testing OPK takut nanti kalau dia naik balik kita keliru pula padahal tak ada apa2 pun. 2. 3 dpo awal lagi untuk ada apa2 simptom. penempelan paling awal akan berlaku 6 dpo rasanya. 2 hari kemudian baru HCG akan naik cukup tinggi untuk UPT detect & kita rasa apa2 simptom. asyik lapar tu most probably simptom progesterone. progesterone ni memang akan naik tinggi dalam 2 minggu ni tak kira kita pregnant atau tak, jadi jangan kisah sangat.