Symptoms Selepas DPO 3 & Seterusnya

Hi semua.. sy nak tahu , 1.selepas kita check opk Dpo 3 & seterusnya.. mcm mne kita nk bace skale tu? Dpo 3 dan seterusnye akan menurun atau mcm mane? Sampai laa Opk tu berubah balik ke positive? 2. Symptoms ape yg akan rase selepas dpo3 & seterusnya? Sebabkan sekarang ni sy mcm asyik lapar aje.. Sesiapa boleh berkongsi pendapat. Terima kasih ##bantusharing #adviceappreciated

Symptoms Selepas DPO 3 & Seterusnya
3 Balas

cd14 tu awal sangat buat opk tu sis, opk ni buat lepas pukul 10 pagi sis, cd14 tu dah positif, ptg hari sama tu sis kena opk lagi tgk line dah pudar belum. tapi cd15 ni dah nampak pudar so itu dpo1, selepas dpo1 takyah buat opk dah ye, tunggu dpo10 waktu subuh check upt kalau negatif buat selang 2 hari check upt ye. Penempelan berlaku masa dpo7-dpo9, time ni akan ada rasa simptom2 senak perut, perut rasa tak selesa, mmg waktu ni mcm2 rasa sebab dinding rahim tgh menebal boleh jadi utk penempalan @ period. saya harap sis takyah buat opk dah ye, jgn guna opk utk check pregnant ye, tak semua nasib baik bila opk terang semula then upt positif. jgn letakkan harapan pada opk utk check pregnant.

4w ago

yg cd14 tu.. sy check balik mase ptg pkul 4- 6. result still mase dgn pagi tu, cuma xupdate.aje🥲😅... ohh mcm tu.. okey esok last sy buat opk.. sy tgok kt tt knp ade org buat opk sampai naik baik opk dia jadi +ve.. tu yg nk.tny tu.. lepas tu chart tu pun sy xphm. mcm mne dia tgok🥲

1. lepas dah dapat +ve, dia akan maintain rendah je sampai kadang nak period balik nanti atau kalau pregnant pun kadang dia naik balik. jadi once dah lepas 3dpo ni tak perlu test dah. just tunggu 2 minggu nanti test UPT pula. kalau sis keep on testing OPK takut nanti kalau dia naik balik kita keliru pula padahal tak ada apa2 pun. 2. 3 dpo awal lagi untuk ada apa2 simptom. penempelan paling awal akan berlaku 6 dpo rasanya. 2 hari kemudian baru HCG akan naik cukup tinggi untuk UPT detect & kita rasa apa2 simptom. asyik lapar tu most probably simptom progesterone. progesterone ni memang akan naik tinggi dalam 2 minggu ni tak kira kita pregnant atau tak, jadi jangan kisah sangat.