Darah coklat.

Hi semua. Semalam di klinik,saya baru kena mulut itik (speculum) tu dengar dr untuk tengok cervix saya berdarah ke tak. Sebelum ni ada lendir+sedikit warna coklat. Dr cakap tak ada semua ok. Semalam lepas dari speculum tu,berdarah merah sikit. Lepastu takde apa. Tapi harini keluar spot-spot coklat gelap pula. Kenapa ya? Mungkin ke pendarahan sebab mulut itik tu semalam? Memang sakit betul, nak menangis saya sampai 3 nurse datang dan 1 doktor 😂😂 Baru anak first ni. #firstmom #firstbaby

2 Balas

Saya pernah kena muncung itik tu 2x. Tp x pernah berdarah dan tak sakit. Mmg kena rileks kn badan dan jgn lawan. Kawal pernafasan dan jgn fokus dgn bukaan kt bawah tu. Sbb klu fokus nnt kita nervous, muscle kita x rileks, kita jd terlawan tanpa sedar itu yg sakit 😅

awak ada mengeras badan ka masa muncung itik tu masok? mgkin terkena dinding vagina awak. sebab tu berdarah. sbb saya ada je buat swab keputihan guna muncung itik tu 3kali. tapi xde berdarah pon.

1y ago

Aah ada memang keraskan dgn bawah tu sekali terkepit..tu yang sampai ramai nurse datang tolong doktor..sebab saya first time,sakit sangat..lagi sakit rasa lagi keras kaki saya..agaknya sebab tu berdarah kot..