38weeks 5 days

Hi semua, semalam checkup dgn doc bgitau baby dah 3.1kg untuk 38w5d.. cepat betul dia membesar dekat2 hujung ni. Normal tak berat baby tu ? Skrg tak ada tanda2 lagi even sy bykan buat squad.. semoga Ibu2 bulan ogos semua dipermudahkan untuk bersalin yee . #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #preagnant

3 Balas

normal je.. berat tu.. mmang bby bila kita dh 37 weeks keatas dia cpat membesar yelh dh ckup matang dh.. klau besar sgt risiko jgk utk bersalin.. mcm sy anak besar hampir 4kg bersalin normal skrg effectnya sakit tulang ekor..

normal je sis berat tu. asalkan 2.5kg - 4kg. nnt keluar mungkin kurang dr tu. lgpon da dekat nak bersalin da tu. g jalan2 kat mall ke taman ke. berjalan lg cepat rasa nak bersalin 😅

2y ago

InshaAllah.. tgh pujuk dia untuk kluar je ni

bawa dari 3.5kg itu blh lg bersalin normal