Pergerakan bayi

Hi semua... Sekarang saya mengandung 4 bulan Kenape belum merasa pergerakan bayi dalam kandungan??

36 Balas

First baby ke?

Sy pn mw dkt 20 mggu bru rasa geli2 gerakan bby .. Normal tu sis..

tak lama lagi rasa la tu.. atau mungkin sis yang tak perasan

Kalau anak pertama mmg agak lambat sikit nak tau&rasa pergerakan janin dlm perut,Saya dh nk masuk 20weeks baru betul2 rasa baby gerak dlm tu,perut rasa senak setiap kali dia bgerak .Sis sabar lh ye, nanti klu dh rasa pgerakan tu ...tdo mlm pun sis akan tkejut bila dia dh btl2 aktif, mcm baby Saya mmg waktu mlm waktu dia kuat bgerak ...siang bkn Tak rasa cuma sbb Kita bt byk krj jadi Tak rasa sgt.

tendangan yg kuat tu dikira kicking. klau takde gerakan langsung or tak cukup 10 refer doc . please!

Sy 22w br rasa tu pon slow. Skrg 23w pon x rasa sgt

5y ago

Rasa macam ada buble tendang perut mcm tu tp tak kuat dia slow je. Perut saya tebal. Tapi normal kalau x rasa lagi sbb ada org cpt rasa ada yg lambat rasa.