Tekak perit

Hi semua, saya tengah pregnant dalam 7minggu. Tekak saya sakit mungkin sebab cuaca yang panas sekarang. Boleh ke saya makan ubat batuk klinik? Sebelum ni saya makan tu je kalau tekak tak selesa dan cepat baik. Tapi sbb skrg dh ada isi, jadi saya hold dulu. Ada suggestion tak?#ingintahu #firstmom tolong saya ibu2 semua

3 Balas

Mengandung jgn makn ubat batuk tak elok untuk baby. Boleh makan madu + air suam. Sy pun mula mengandung minum tu air madu tu je sis. Alhamdulillah baik. Dr pun suruh makan madu je. Sebb ubat batuk memg tak elok untuk janin.

2y ago

Madu bancuh dlm air suam tu. Means jadi air madu suam. Minum

bila pregnant ni beringat nk amek apa2 supplement or ubat. kalau dh ada ubat batuk,jgn mkn. p klinik dlu. nnti doc bg ubt yg sesuai utk ibu mengandung. yg ni blh la ambik. tnpa ragu2

beli ubt batuk yg sesuai utk ibu mengandung..jgn mkn ubt sebarangan..