Kantung tidak berkembang

Hi semua saya nak tanya. Ni pregnant kali ke 3. Yang first and second dedua gugur tak nampak kantung. Yg ketiga ni masa first scan 6 weeks alhamdulillah nampak kantung and kantung sama dgn tarikh last period. 8 weeks pegi scan lagi tapi doktor cakap size kantung tak sama pulak dgn last period. Size kantung masih 6 weeks cuma lebih besar sedikit. Saya before this period tak teratur cuma 2 bulan before pregnant mcm teratur sikit. Saya takde ape ape sakit perut and bleeding kalini. Dr suh dtg lagi 2 mggu tgk mcm mane. Saya pon kalau boleh taknak fikir sgt takut stress. Tapi kekadang terpikir jugak. Ada harapan lagi ke utk saya? Ke mesin tu yang salah. Ada sesapa pernah ada pengalaman mcm saya tak?

3 Balas

masa pregnant ank kedua, sy pergi scan pun xnampak. dktor xpercaya mengandung. so dia suruh buat test upt semula. alhamdulillah memang naik double line. so dktor suruh dtg next appointment tuk scan. baru nampak ada baby. fikir yg baik² sis, in shaa Allah ada rezeki sis.

11mo ago

InsyaAllah. Terima kasih sis atas komen komen yg positif🫶🏻

sama mcm sy..1st scan 5w,saiz kantung 16.42mm..repeat scan harini,doktor kata 6w lbih ja,saiz kantung 22.++mm..tp tak nmpk janin..nmpk kantung ja..dia kta mgkin gugur,dia buat surat refer hospital utk ahad ni..sy ada harapan jgk tak?sedih+runsing fikir

11mo ago

tak bleeding pun..ahad ni kena refer pakar O&G..harap begitu la..risau sgt ni

Puan jgn risau, fikir dan doa yg baik2 ye.. mesin tu ciptaan manusia mungkin boleh ada error. Semoga ada rezeki puan dan suami

11mo ago

terima kasih sis komen komen camni membantu saya utk terus pikir positif🫶🏻