BABY MULA MAKAN

Hi semua, saya nak tanya. Last checkup nurse tulis dekat buku, baby start makan on 9/11, tapi baby saya cukup 6 bulan pada 13/11. Boleh ka saya mula bagi makan pada 9/11 mengikut apa yang nurse tulis dibuku. Atau perlu tunggu sehingga 13/11 ??

1 Balas

Macam tu pulak ye. Kebiasaannya genap 6bulan.

8mo ago

Ikut nurse tulis kat buku sis. Anak² kita tak sama. Kalau nurse suruh makan, sis intro je bubur kosong dulu dkt baby. Mungkin nurse nampak anak sis dah ready nak makan. Lagipun lagi berapa hari je dia genap 6 bulan ☺️