GDM boleh minum apa?

Hi semua, saya nak tanya ibu ibu yang ada GDM korang minum air manis apa ya untuk setiap hari? Sebab macam saya memang every day teringin juga nak minum air yang manis walaupun sekali.

1 Balas

Kena monitor BSP sendiri untuk tahu apa yang buat sugar spike. Air manis yang saya minum V-Soy and Full cream milk. Selebihnya air masak.

2mo ago

Faham😅 Saya minum air manis bila betul2 terasa je. Lagi pun dah ambil manis dari buah. Tu yang saya control la. Alhamdulillah lepas bersalin tak sangkut dah. Paras gula dah jadi normal.