Hiring confinement lady?

Hello semua! Saya nak tanya, apa pendapat mommies semua tentang hire confinement lady (CL) ? Saya tak pernah terfikir nak hire CL sebab mak saya memang strict bab2 pantang ni. Saya anak bongsu, jd tgk adik beradik yg lain, mak sy jaga elok je. Tapi bila sy nak beranak tahun ni, mak saya suruh ambil CL sebab dia kata ambil CL lagi strict pantang. Atau mungkin sebab dia tgk jiran kami hire CL ? Saya pun terfikir, mak saya dah berumur juga. Tahun ni pula insya-Allah dapat dua cucu. Kakak saya due bln 4. Saya pula due bulan 7. Mungkin mak saya dah fikir penat kut nk jaga org berpantang lama2 sebab mak saya jenis suka berjalan. Hahahaha. On side note, suami saya pulak yg bekerja. Saya tak bekerja. Jadi, saya risau hire CL ni mahal sangat. Saya kalau boleh tak nak bebankan cost utk suami. Jadi saya nak tahu, worth it atau tak untuk hire CL? Thank you mommies ?

6 Balas

Bg sy ok tp make sure CL dr company yg elok or review bagus, sbb kalau yg dia buat sendiri bukan under company, agak kelam kabut sket sbb customer kan due bersalin lain2 jadinya kdg2 bertindih jadual so klu yg company die bole hntr CL replacement, klu yg sendiri tu payah sket la..