check GDM menggunakan ACCU CHECK (glukometer)

hi semua. saya nak tanya, adakah boleh guna ACCU CHECK untuk check GDM? saya nervous sangat minggu depan kena minum air gula… so try guna accu check.. #1stimemom #advicepls #ingintahu #pregnancy #worryingmom

1 Balas

Boleh. Tp kt klinik nti dia ambil darah sama mcm check hb (ambil kt lengan). Sbnrnya kan xde apa nk ditakutkan tang minum air gula ni. Set dlm minda yg air tu mcm biasa...cuma extra manis. Sy dh minum 2x, so far alhamdulillah result normal ☺️

2y ago

Xpe...nk dekat2 ni control minum/makan manis ya. Sy pn takde check sbnrnya wlaupn ada brg2 tu. Cuma sy xsuka bnd manis 😅