My husband revealed baby’s gender to his family tanpa pengetahuan dan perbincangan bersama

Hi semua, saya mmg sedih hati sgt2! Kecik hati kecewa dan down teruk bila dpt thu husb reveal gender baby without my consent!! 😭💔 Perasaan sy bercampur baur marah benci tak suka and everything lahhh!!! Tak semena2 saya menangis mcm budak kecik dlm phone marah dia 😭 .. Dia anggap benda ni remeh.. Sdgkan sy sndiri tk inform ssiapa. Mak mertua tanya byk kli nk sy spill gender baby tp sy bgthu baik2 tunggu sy bincang dgn husb dlu ya.. And then tiba2 dpt thu dia selambe je bgthu adik prempuan kesayangan dia gender baby ktorg! Alasan nya, dorg dh beli baju baby girl byk so tknk dorg silap beli lg!! Okay I get it, but hello? Tak boleh ke call and tanya your wife dlu??!! Or balik kerja nti boleh bincang and inform sama2 pd family.. Sy yg kandungkan baby ni susah payah menangis mental breakdown depression anxiety bagai makan ubat eih ttbe laki pulk yg buat kputusan nk bgthu tnpa kebenaran sy.. Spnjg 24 weeks ni bukan nya tiap masa dia ada faham pujuk pdhl thu bini mgndung.. ttbe bila bab mcmni dia yg lebih2! sy llui pahit jerih ni mostly sndiri even laki ad kt sblh.. sy geram sgt tkthu nk luah kt siapa 😭 sy tkd kawan rapat, mak sendiri dh buang sy. ayah mmg ada tpi nk cerita apa je kt ayah sy bukannya dia faham.. husband jela peneman sy tpi susahnya dia nk faham yg sy ada dia sorg je.. bila jd mcmni sy merajuk teruk makan hati, manada dia nk pujuk lebih2. biar je sy nangis merajuk tk makan,mcm sllu bila ada issue time sy pregnant ni.. bila pujuk skit tak jalan, terus dia biarkan sy elok sndiri.. benci la knp sy sensitif sgt?? benda ni tak lah besar pun kan? first mom excited sbb mmg nk baby boy walaupun family husband semua usik2 sy kata ni baby girl.. eih ntahlah.. sy down gila.. tkthu cmne nk lupakan hal ni 💔💔💔💔 #firstbaby #firsttimemom #depression #genderreaveal #anxiety

6 Balas

Takpe sis sabar ye. Family tu nak meraikan jgk tu. Excited mungkin. Communication is the key. Klau nak apa2 benda suami ikut, kita kena cakap depan2 sis. Mcm husb saya klau bagitau dalam ws je dia xkan ingat😅. Kena bagitau face to face baru dia ingt bnd apa yg penting. Sy tgh pregnant 2 bulan ni pun sy bgtau suami jgn bgtau group family dia dulu. Cukup lah family sy dulu yg tahu. Bukan apa, sbb nk hormat adik beradik suami sbb ada yg belum dpt zuriat lgi walaupun dorg kawin lagi awal. Tpi apa2 pun lelaki ni memg kita kena ckp depan2 dia dulu baru dia ingat☺️ ha camtu la lelaki. Apa2pun bawak bertenang ye sis. Bykkan happykan diri supaya baby pun happy