Boleh Tak Baby 10 Bulan Makan Seafood

Hi semua. Saya merupakan ibu seorang ank lelaki berusia 10 bulan. Saya nak tanya ibu-ibu semua, boleh tak baby 10 bulan mkn udang dan sotong untuk dicampur dalam bubur. Selama ni sy berikan sayur2, ayam, ikan bilis atau isi ikan. Sy bru nk cuba berikan seafood pulak.

2 Balas

Ikan da boleh bagi..seafood selalunye 1taun ke ats tp klau nak bgi awal sis kene buat 4day rules ye..tgk ank ok ke x..ikn blis start 6bulan da boleh bagi da cume ikan2 lain je tunggu 10bulan ke ats sebb ikan ada mecury xelk utk baby

Nak letak sikit sikit boleh, tapi I’d rather tunggu at least dah 1-2 tahun ke atas baru bagi makan seafood sbb takut dah besar nanti senang kena allergic.