Pregnant 5 weeks

Hi semua, saya last period 4/10. Hari ni 7/10 saya check upt 2 line tapi samar. Samar sebab saya cek awal sangat ke ya? Period saya memang tak teratur.. normal tak agak nya.. kalau ibu ada pengalaman mcm ni komen la ya..#ingintahu #seriusnanya #bantusharing

10 Balas

Sis cek balik selepas 48 jam , hcg akan meningkat selepas 48 jam . Cek upt selepas sahaja bangun pagi sebab urine pekat masa tu & hcg juga tinggi . Guna upt dip & tell lagi murah & high sensitivity

Sama lah tarikh last period kita 🤭 alhamdulillah saya pun pregnant 5 minggu dah.. 🥰 inshaAllah sis juga pregnant, saya pun check awal bln 11 samar jugk.. makin lama makin terang..

6mo ago

28 sis, boleh check dah kalau delay period. InshaAllah ada rezeki sis 🥰

nanti repeat semula test selepas 48j. cuba pakai upt mcm dipp&tell dulu. upt ni jenis high sensitivity. walaupon samar dikira +ve

normal sis. samar tak samar, janji ada line pink, pregnant lah tu. test lagi lepas 2 hari patutnya line makin pekat

upt kalu 2 line mmg positif..cube test sekali lg,make sure urine pekat2 baru jelas result..goodluck ea awk

Check je awak,kalau tak pasti tggu smggu lagi baru check balik. Nak kpastian lg g kk

Tarikh first period bulan lalu kita sama 4hb😇..Kandungan sya pun dh masuk 5minggu.

6mo ago

kita sama..awk dh cek ke blom kat klinik

klu was2 awk boleh g klinik utk check. sy dlu doc amek darah beta hcg.

Sorry typo 7/11 bukan 7/10

6mo ago

tarikh piriod kita samala, hrtu pon saya check msa hujung bln 10 samar² jgk skrng ni dh msok bln 11 dah terang

Hari ni dpo brpa