Help me mommies

Hi semua. Saya dah lambat period 4 hari. Cramp perut, kembung perut buat masa ni. Keputihan pun ada sikit2. Tapi bila saya buat test hari ke-3 lambat period result -ve. Nak ikutkan kiraan saya dah 5 minggu. Bila masa sesuai nak check ye? #pejuanggarisandua #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

Help me mommies
12 Balas

mcm ni sis, sya jan 2022 tue lewat 2 hari sy buat test xnmpk line trus g klinik buat scan,, alhamdulillah dh nmpk rahim kembang &kantung yg sgt kecik, means dr sahkan preggy, then beli ubat iron,clcm, etc. sbb sy ada history miscarriage 14w, sy jadi lebih berhati².. so sya nasihatkn sis g trus g klinik swsta utk scan,,, better tahu dri asyik menunggu ye,, smoga dipermudahkan buat sis...aamiin yra.

1y ago

mcm saye dh lewat 2hari period tpi bila test satu line je seblom 2hari tu dh test naik 2line tapi samar2 je satu lagi perlu ke sye pergi klinik untuk scan ? hehe tlong jawab bole sye budak baru lagi nk belajar😅

sy rasa btl semua pendapat di bawah, since cycle 37 masih dikira agak tingting tp kategori okay kalau cd 37 ovulation should be around cd20 something? kalau btl on that cd u subur suppose delay dh clear double line means subur u lari sikit cycle ni track by opk is better sbb ovultion stiap month xsama myb lari 1-4 hari dri sblm ney

tunggu je la awak samada turun atau tak period..berdoa yg trbaik..kalau dlm 2 minggu blm turun test semula yer..lambat period ni blh jd ovulation yg lambat so kalau awak tak track jd taktahu sebenarnya ovulation awak lambat bkn period lambat.semoga ada rezeki awak

sis blh try lg lpas 1 minggu lewat period,sa pena cek sba rsa mcm ada ciri2 pregnt,tp lama lg sa period,perut cramp sgt,test -tive,skli x puas ati jga instinct kuat pregnt cek 4 ari sblm period +tive tp samar lpas itu cek lg bru terang,😃

kalau upt negative mkna nya x pregnant. sbb xde hormon hcg dlm bdn. unless kalau u jenis period irregular. selalu upt bila delay period je mesti dh nmpk double line kalau pregnant. sama ada samar atau pekat.

2y ago

nnti test balik lgi 1 or 2w. pakai upt lain yg sng detect. dip n tell, disclosure, guardian or watson brand, clearblue.

Period irregular takde istilah lambat period sis. Kalau betul pregnant, 5 minggu dah dapat double line terang. And gi scan pun InshaAllah dah nampak kantung. Ni sama ada sis tengah subur atau dah nak period. 😊

2y ago

Saya irregular bfo kawen je. Dah kawen, awal2 je tak dtg 2 bulan sbb hormon. Lepastu dah teratur. Tiap bulan dtg.

Tunggu 2 minggu miss period baru test balik. Kalau -ve jugak, tak dtg period sebab hormon.

awak,tggu lagi dlm beberapa hari. insyallah ada rezeki tu nnti.

mungkin bulan ni priod u lmbat sis...tggu lagi smggu ya

sya test 5mnggu pregnant double line terang sngat