Rahim terbalik

Hi semua, saya dah kawin selama setahun setengah and baru2 ni ada buat tvs scan. Doktor cakap semuanya okay, cuma rahim saya terbalik. Ada ke sesiapa yang ada pengalaman rahim terbalik dan berjaya hamil ? Ada tips tak untuk ttc macam kes saya ? #retroverteduterus #ttcians #bantusharing #pleasehelp

9 Balas

sis masa bersama tu boleh try doggy style sllu dgn suami. ikut bacaan sy n posting dr klinik2 semua, gaya doggy style ni quite helpful sbb sy ngan suami pun mmg suka doggy style ni. n klau sis ade bajet lebih, buat ovulation test pkai clearblue tu bagi saya jauh lebih mudah n senang. sbb website dia pun mmbntu n tepat. sbb sy pkai tu jugak. website clearblue akan bgtahu bila perlu test pkai alat tu (period kena regular). nnt kluar je simbol senyum after check kencing pepagi lps bgun tido kerap lah bersama hari tu n hari esoknya. sy bulan kedua try alhamdulillah Allah bg rezeki trus lekat. n pastikan suami pun buat sperm check jugak taw. bukan sis je pergi check. moga Allah permudahkan urusan sis ye 💕

hi sis. sy dah kahwin setahun 3 bulan. sy n suami mmg planned nk ade anak 8-9 bulan lps kahwin sbb xnk bunting pelamin plus kiteorg nk enjoy berdua dulu kasi stabil sikit sume bnda. rahim terbalik x effect pun. sy just ttc betul2 ikut waktu subur plus sy n suami pun mmg kerap bersama smpai skrg even dah preggy 31 weeks ni pun. plg kurg smggu 3 kali. sllu retroverted uterus ni akan ade masalah sllu ade period pain kuat n sakit bila bersama. tp sy dua2 xde. so lain org lain keadaan dia

hi saya pon retrovert jgk n period tak regular. ttc setahun lebih. dlm masa setahun tu ada jgk ikhtiar guna mcm2 produk dgn husband skali tpi saya tak suka kne maintain berbulan2 mkn produk sbb bgi saya semua tu marketing. lps setahun saya nekad nk lost weigh n mkn supplement utk wanita mcm epo. husband pon ikut mkn healthy food jgk. wktu bersama plk saya slalu letak bantal supaya sperm tu tak cpt terkeluar balik. alhamdulillah lps 3 bln bmi pon dh normal ada la rezeki kami. skrg nk masuk 34w 😊

Saya pun retroverted uterus. Dah 3 kali pregnant, cuma 2 pregnancy tak survive & miscarriage. Maksudnya disini, wanita yg rahimnya terbalik masih ada peluang utk mengandung. Puan jangan risau ya. Sentiasa positif, peka dgn waktu subur, jangan give up & banyakkan membaca melalui sumber yg valid. By the way, saya TTC 7 tahun. Doakan saya selamat bersalin tahun depan 😊

Sy pun retroverted uterus jugak.. pernah gugur kandungan 2x.. sebenarnya xda mslh apa pun dgn rahim terbalik ni cuma kena pandai teknik nak bersama. Kalau mengandung nt automatik rahim akan betul semula.. tp sis blh cuba mengurut la tgk, sbb sy and husband cuba ikhtiar urut batin dan lps tu mmg melekat..

Saya rahim terbalik. Tak ada masalah utk pregnant.. tak sampai sebulan kahwin dah lekat. Skrg 37w and tunggu masa nk bersalin.. rahim akan pusing balik mcm biasa bila baby dah besar so no worries 😊

sy rahim terbalik 🤸‍♀️ insyaAllah boleh hamil sis..sekarang sy tgh pregnant 30w 🥰 nak share tips tu sy x tau jugak..sis cuba study n doa banyak² ye..

Hmm saya takde pengalaman mcm ni. Tapi, saya doakan semoga semuanya dipermudahkan.

Terima kasih untuk respond dan doa dari awak semua 😘