Packing beg ke hospital

Hi semua. Saya 22/11 nie masuk 37w. Selagi tak bersalin, selagi itu la asyik pack unpack. Anak first kan. Kadang rasa 2 beg dah cukup, kadang rasa emm macam banyak je 2 beg 😂 kadang ada barang yg nak diketepikan, kadang rasa ‘eh kang nanti kat wad barang tu takde menggelabah pulak’ eeee perasaan was was nie 🤣 btw saya bawa 1 bagpack mcm hiking tu and 1 beg jinjit mcm balik asrama. Hihi

5 Balas

saya bawa 1beg dan 1raga saya gabungkan sekali baju baby dan barangan saya .. MOM ~ 1helai baju , sweater , kain batik atau skirt 1helai , stoking 1helai , seluar dalam 3helai , tuala , bra 1helai , pad saya bawa 2bungkus , charger & powerbank .. DOKUMEN ~ potostat ic suami&isteri , sijil nikah yang original perlu bawa juga , buku pink .. SET MANDIAN ~ sabun ,shampoo ,pencuci muka ,ubat gigi ,berus gigi .. BABY ~ baju 3helai ( mitten&botties ) , lampin 2helai,tuala ,bedung 1helai, pampers 24pack , set mandian baby .. Raga ~ thermos , botol , cawan , sudu & tupperware , milo 3in1 , roti or biskut .. ini list untuk hospital yang jauh saya bawa macam ni siap2 sebab dulu masa anak 1st pernah warded selama seminggu lebih dalam wad so suami pun takda lah nak ulang alik kan .. semoga membantu ☺️

🌈Labour room/day1/day (Letak dalam ziplock beg,sy buat 3set) - Baju/seluaq-1 - Napkin-1 - Barut-1 - Mitten/booties-1 - Pampers-1 - Tuala-1 - Napkin -1 - Receiving blanket-1 - Pampers-6 - Minyak yuye - Drapolene - Set mandi bby - Wet tisu 🌈Barang mummy - Buku pink , Ic dan kad nikah - Baju dscharge - Kain batik dscharge - Spender pakai buang-6 - Nursing bra-1 - Spender biasa-3 - Maternity pad-5 - Breast pad-6 - Stocking-1 - Tuala - Sabun - Pencuci muka - Berus gigi - Ubat gigi - Sikat rambut Cukup ini ja yg sy bawak, letak dlm 1 beg jer senang suami nak bawak nanti .. xckop kalau suruh ja suami bawakkan lg nanti🤰

|excited sgt sis. Sy pun anak first. Sy tak sabar nak jumpa baby. Skrg dh36w.. Sy xkemas lg beg hospital. Termalas teramat..husband pun bising2 suruh kemas beg.

sblum pack tu 2-3x sye check list.. ble da packg tu sye bia je brg2 tu duduk diam2 dlm beg... klu x ckup, nant mintak husband tlg bwkkn..

sama lah🤣🤣..saya due 16/12 tapi beg dh dkt 10 kali check..Saya bawa backpack ngn beg jinjit jugak..Semoga selamat bersalin ya sis

1y ago

Ingat kan saya jak yg balik2 check beg 😂😂