Sakit pinggang, sakit bahagian pinggul, sakit bawah perut

Hi semua. Saya 1st time pregnant. Skrg nak masuk 11weeks. Nak tanya, normal ke ya sakit pinggang, sakit bhgian pinggul? Kelmarin saya sakit bawah perut lepas memasak tghari smpai ke lepas maghrib. Normal ke ya tu? Jadi risau sebab ada baca bahaya kalau ada sakit bawah perut.. #firstmom

7 Balas

sy 12w sakit pinggang tu ada jgk..tp tak sakit sgt..if sakit sgt try cek klinik ye awk..lg satu kena byk rehat, sy pun sblm ni sakit bwh perut then sy bnykkan bed rest okay la..skrg tkde dh sakit2 tu

4w ago

tq respon ♥️ betul. semalam saya ke klinik untuk check. Alhamdulillah baby okay. Dr pesan jgn lasak sgt, control pergerakan, jgn berdiri atau dduk terlalu lama. Kalau rasa sakit, terus bed rest. Jika sakit makin kuat, terus kena ke klinik. Take care sis♥️

sama lah saya. Sakit pinggang dengan bawah perut. Sakit yg mcm sakit tubuh salah tido tu. Dah cek baby semua okay. Doktor kata tu normal. Tapi tetap merisaukan saya.

4w ago

Alhamdulillah baby sis ok ♥️ kan tetap risau, semoga baik2 shj buat kita n baby ♥️ esok saya nak check juga di klinik sebab nk confirm kan supaya tenang sikit hati..

if sakit berterusan terus pergi check ke clinic ya, lagi lagi sakit dekat bahagian pinggul and bawah perut, sebab risau berdiri terlalu lama time masak tu

4w ago

baik. tq sis atas respon n nasihat. take care ❤️

Sama, saya pun sakit kat bahagian pinggul, belakang. Tapi saya maybe sebab kerja office, duduk manjang.

4w ago

tq respon. take care! ♥️