Keadaan period selepas beranak.

Hi semua. Nk tanya. Lepas beranak korang ada tak period yg mcm tak menentu. Contoh kalau dulu datang 7hari kan, sekarang lepas beranak period jadi 5 hari. Dia stooop seminggu, pastu datang balik. Fresh mcm first day. Ada tak? Untuk yg nak reply; kenapa tak terus tanya doctor, kenapa tanya sini dulu,—- saya first time macam ni so ive no idea. Nak tanya kot la ada yg sama situasi mcm saya. Thanks! #seriusnanya

2 Balas

hormon berubah. biasalah. lg2 kalau ambil perancang. 5d period + 7d stop = 12d. cukup 15 hari 15 mlm dah boleh mandi wajib & solat mcm biasa walalupun masih keluar darah. bersihkan vagina & tukar pad bersih tiap kali nk solat baru.

1y ago

Maksudnya istihadah la kan?

Dah berapa bulan lepas bersalin?

1y ago

7bulan 🥺