Demam panas

hi semua , nak tnya klau kita demam (boleh tahan teruk jg la ya) boleh tak ambil panadol biasa yg 500mg tu sebanyak 2 kali ? tpi sya tak ambil 2 sekaligus . sya ambil 1 awal pagi sekitar 8 am dan 1 lagi petang sekitar 0230 pm . ada effect dengan baby tak ? #32w4d

6 Balas

Sy 33w pregnant with covid , 3 hari lalu demam teruk , dtg emergency doc beri panadol biasa jaa .. 500mg 2biji skli telan.. tdk di galakkan ambk soluble atau actifast sbb dose tinggi skit.. sy pn mcm puan dlu, demam biasa takut ambk panadol sbb preggy. Tp sy dtg clinic .. doc kata ok jaa ambk panadol tapi mmg perlu consult dri doc sblm ambk apa2 ubat2 yaa mama 🥰

nak makan panadol tuh bole je, tapi tak pasti bole ke tak makan 2kali . ataupun awak g klinik , sbb demam panas kan. risau juga.

terima kasih semua yg dah respon dgn soalan sya , Alhamdulillah sya dah sihat sikit cuma tinggal batuk dan selesma 🥰

dose tu boleh.. tapi kalau demam panas teruk, seeloknya pergi hospital takut ada side effect lain..

wktu check up kk .. saya amik awal2 ubat penadol tu ... boleh x silap saya ...

panadol boleh mkn ikut keperluan.