Buku pink..........

Hi semua nak tanye kalau isteri passport dah mengandung suami warganegara tapi sijil nikah takde lagi boleh Tak buka buku pink dekat kkm? Atau kena dekat klinik swasta Untuk pengtahuan passport si isteri baru siap di buat Dan peroses untuk di jamin sijil nikah takde sebab tertunda nak nikah dekat pjbat agama atas alasan2 tertentu maka mereka nikah secara kg saja sekarang tengah nak urus balik sijil nikah #bantusharing

3 Balas

sayapun takde sijil nikah. saya masa mengandung buka buku pink dkat klinik swasta. bersalin czer dkat hosp kerajaaan. bayaran hosp mengikut bukan warga negara lh. lpastu baby saya buka buku dkat kk untk cek bulan"

maaf tanya isteri bukan warganegara ke? sebab kalau nikah waktu pkp dan belum buat sijil nikah, boleh je buka buku pink di KKIA, cuma tunjukkan surat perakuan nikah yg kita dapat masa akad nikah tu je

maaf ncik or puan sy kurang pasti ttg ini...better try tnye klnik kesihatan bagaimana prosuder mereka jika tiada surat nikah..mg dpmudahkan segalanya..aamiin