Hamil 9 minggu ada kantung tiada janin

Hi semua, nak tanya saya ada buat ultrasound doc kira kandungan dah masuk 9 minggu tapi kantung macam 7 minggu dan still tiada janin, adakah tu normal? Lagi 2 minggu saya perlu scan semulaSaya pula alahan mual dan pening sehingga minggu ke 6 sahaja, sekarang tiada mual dan pening seperti awal hamil haritu, saya risau. #firstbaby #pregnancy #1stimemom

6 Balas

Setiap dari kita situasi / pengalaman tak sama. Mcm saya (5 weeks / 5 days) bila scan, ada nampak kantung tapi tak nampak jelas lagi janin + heartbeat. So kena repeat scan lagi lepas 2 minggu. Alhamdulillah, (7 weeks / 5 days) dah jelas ada janin & dengar heartbeat baby. Ada yg saya dengar, minggu ke-10 > 12, baru boleh nampak janin + heartbeat baby. In Sha Allah... Saya doakan moga Allah lindungi awak & malaikat kecil dlm kandungan awak 🙂 Stay safe / stay positif, jangan stress2 ok. Kalau doktor ada bekalkan apa2 vitamin, ikut saranan & nasihat doktor.

3y ago

Salam sis..sis buat transvaginal scan ke yang 5weeks 5 days & 7weeks 5 days tu?

MCM Sya jgak lah dah 9 mnggu kantung je ada tpi darah no stop mnggu dpn kena scan sama ada kantung menjadi atau x...Smpai ke arini Sya x berhenti berdoa semoga Allah makbul doa sya

In Sha Allah, saya doakan semoga Allah pelihara awak & malaikat kecil awak 😉 Buat masa skrg, awak ikut ja nasihat & saranan doktor. Sebolehnya elakkan stress.

Mgkin kandungan tidak menjadi. Smoga dimudahkn urusan

Transvaginal scan masa (7 weeks / 5 days).

3y ago

Okay sis..sebab saya buat transgavinal scan 3hari lepas ikut LMP 8weeks 3days tapi size kandungan 6weeks 4days,doc kata kantung & janin ada..heartbeat belum nampak..kena tunggu 2weeks lagi scan semula..hati ni risau tiap hari,berdoa tak henti2..

Semoga dipermudahkan urusan awk ye