Pil Perancang

Hi semua. Nak tanya pengalaman mummy yang ambil pil perancang noriday. Nak tanya ada ke yang mengandung juga even ambil pil tu?

1 Balas

Sis. Nama dia perancang. Dia cuma rendahkan risiko. Pling ok ialah implan. Yg psang rod kt tgn tu . Jd kena tahu jugak wktu subur. Elakkan brsama time tu. Sbb tu hukumnya harus mrncang. Klau ianya menghadkan trus, means xlekat ank lgsung. Jd haram balik. Jd kena usaha merancang baik2. Minta kerjasama suami. Sbb klau da lekat. Nk ggur hram tnpa sebab munasabah.