nikah semasa mengandung

hi semua. nak tanya boleh ke nikah masa mengandung 23weeek (5/6bulan)? sah ke nikah tersebut? saya dah cari google tapi x fhm.#pleasehelp

5 Balas

nikah sah tp anak dlm kandungan tu xleh binbinti suami tak kira tu anak dia@org lain. apa2 pun rujuk pejabat agama ya utk yg lebih tepat. if jpn bg bin suami pun anak tk bernasabkn suami

pernikahan tu sah tp anak tersebut akan berbin /berbintikan Abdullah walaupun bernikah dengan ayah kandung bby tersebut kerana ia hasil dari hubungan yg blm sah ..

nikah tu sah. cuma anak dlm kandungan tu sahaja yg perlu rujuk pejabat agama utk tentukan nasab keturunan walaupun awk bernikah dgn ayah ank tsebut

6mo ago

ya..saranan rujuk pjbt agama utk nasab.

nikah tu sah,tp maaf bby kalau lahir memang tak akan dapat ber bin tau ber binti kan ayah dia.berdasarkan pengalaman sy

Sah,saya pun nikah waktu prgnant 5 bulan cuma ank je kene bin/binti 99 nama allah smga dipermudahkn urusan ya

6mo ago

Ya buat je mcm biasa,saya dulu kene test air kencing jadi memang sangkut la kt situ kene denda dgn pjbat agama,nnti dia bg tarikh suh dtg bg keterangan dia tnya sedetail yg mungkin kt mna berlaku bila pukul brpe,kalau tk dtg bg keterangan dua dua blah pihak mak ayah dua dua blah pihak yg kene denda 3 ke 5k mcmtu,tapi saya tgok bdak zman skrng senang je khawin tkde plak kene mcm saya dulu trmasuk kawan saya😅,ikut nasib la kot ya