Berjalan kelangkang sakit 37w

Hi semua nak tanya boleh ke kita banyak berjalan mcm pusing2 mall semasa sakit ari2 ni? Sakit ari2 ni bukan tanda baby nak keluar kan?? 😅😅 teringin nak pusing2 mall layan craving walaupun kelangkang ni sakit takleh bawak bincang haha #bantusharing #firstmom #seriusnanya

4 Balas

sama, sy pun ada rasa sakit pd 2 bhgn tu. cuba awak banyakkan senaman pelvic utk lembutkan tulang² di kawasan tu. sy lwpas buat senaman pelvic alhamdulillah takde sakit celah kangkang dah. cuma bhgn ari² tu ada la ngilu sikit masa pusing² tukar posisi tdo tp layankan je sy dah 39w2d, baby masih selesa dalam perut lg 😅

memang ibu2 yg dekat2 due digalakkan banyak berjalan pun sis. normal skit ari2 sebab kepala baby dah semakin besar dan menekan kebawah. bnyk berjalan or senaman la mudahkan bersalin nnt.

saya pun mengalami mslh yg sama..nak berjln tp dlm masa yg sama saya risau jg sbb nak berjln pun da tak larat..sakit sana sini...risau klu tgh² jln dlm mall dtg sakitnya...

sakit rasa ada benda ke cane? kepala baby dh engaged kot, kira tanda dh tu tp blh je teruskan jln2😆