URIN ADA GULA

hi semua, nak tanya. adakah gula dlm urin tu tanda2 kena kencing manis?

4 Balas

saya pun pernah sekali check urine masa 29w ada glukosa. tapi 3 hari sebelum tu baru minum air gula, n normal takde gdm pun. so saya rasa sebab sehari sebelum check urine yang boleh ada glukosa tu seharian minum air chocolate tak minum2 pun air putih, tu tiba2 ada glukosa. doktor suruh check balik selang sehari lepastu dah takde glukosa pun, lepastu insaf n minum air kosong je lepastuu..

Saya pernah ! Masa tu pagi makan kek coklat tenghari pergi checkup ada glucose dalam urine. Dah kena minum air gula. Tapi masa minum air gula tu semua ok je. Maybe sebab tak cukup minum air masak kot. So sekarang before checkup je saya pulun minum air masak sampai kencing jernih 🤣

Slalunye mcm tu la. Bila kandungan gula dah bnyak sngat dlam darah dlam badan kite automatic akan detect melalui urine. Slalunya kencing manis jenis yg dah ade tp tak prnah kena detect sblum pregnancy.

Kbanyakkan kes ye kencing manis

8mo ago

alamak . habisla . isnn ni kena mnum air gula