Pregnant anak kedua

Hi semua.. Nak bertanyakan pendapat.. Anak yg pertama baru setahun sebulan.. Sya lahirkan dia secara ceaser .. Dan skrg sya mengandung lagi.. Boleka sya lahirkan dia secara normal. Ada x mummy" yg berjaya lahirkan anak secara normal dalam hal sya ni.. Sblum ni sya mmg minum prncng.. Tapi suami jauh sebab kena transfer so sya bhnti la.. Tapi bole pulak terus lekat.. Ikutkan mmg nak 2 tahun kemudian baru rncang nak ada baby. Tapi kita hya merancang Tuhan menentukan.. #risau

Pregnant anak kedua
1 Balas

boleh VBAC. dengan syarat baby kedua tidak besar dr anak pertama lahir. cth kalau anak pertama lahir 3.5kg. anak kedua xblh lebih 3.4kg. lebih je byk risiko. saya baru jumpa doktor pakar mengenai ini. sbb skrg sy pun pregnant slps csec. plan utk vbac tp nampaknya mcm jauh harapan. tgk history pregnant anak semua besar belaka😅😅😅. apa2 pun puan blh jumpa obgyn utk consultation😊

2y ago

baru kemarin donlod theasianparent balik 🤭 .. sya keguguran wktu usia kandungan 3 bulan masa tu . sedih sgt .. yg selmat melahirkan dgn jarak yg rapat tu , tahniah sya ucapkan .. sya xda rezeki anak kedua tu ..