Keliru bacaan minggu di apps & ultrasound klinik

Hi semua, mengikut kiraan melalui apps, saya sudah 7 minggu pregnant. Saya buat confirmation scan pregnancy harini dan details di ultrasound menunjukkan kandungan dah 8w2d, tapi tak kelihatan janin lagi. Kiraan minggu yg mana saya perlu ikut ya? Dan normal ke 7/8 weeks belum nampak janin & heartbeat lagi? #firstbaby #firsttimemum

Keliru bacaan minggu di apps & ultrasound klinik
2 Balas

Normal sis . So bila buka buku pink , dari situ kita tau sama dgn apps atau tak . Kalau ikut apps sebab tarikh period kita . Kalau scan , ikut tumbesaran janin atau baby , akan sama atau lari seminggu atau dua minggu atau hari . Saya awal haritu scan 10 weeks dalam apps & buku pink 11 weeks 7 - . Now dah 8 bulan pun still lari seminggu atau 7 - bila scan . ☺️

2y ago

Ooo okay2 baik. Terima kasih sis atas nasihat 🥰 Semoga dipermudahkan sis nak bersalin tk lama lagi..

Saya dulu 8 weeks scan dari bawah baru nampak janin sbb baby kecik sgt lagi..10 week nampak baby dh besar sikit dan heartbeat..setiap orang tak sama sis..ada cepat ada lewat, banyakkan berdoa semoga ada rezeki sis..sentiasa fikir positif dan jaga putus asa ya

2y ago

Thank you sis InsyaAllah 🥰 harap next scan boleh nampak janin & heartbeat