Normal ke Sembelit TM 1??

hi semua mamy gp ni .. boleh tnya normal ke TDK dlm smnggu msti saja ada rasa sembelit .. saya prgnnt SDH 9week .. sllu sja smbelitt .. MCM mana atasi sembelit yaa .. sakit smbelitt kat area b#nt#ot. rasa kena cucuk .. pernah skli sakit yg teramat sampaikan keluar darah sikit ... sbb terlalu sakit bila nak meneran rsa nak melepas tpi tak nak keluar .. #bbyno2

3 Balas

Memang kalau pregnant selalu sembelit. Tapi awak kena selalu minum air. Dengan minum air dapat kurangkan sembelit. And kalau boleh nurse bagitahu saya haritu jangan teran. Boleh jadi bahaya. Jadi minumkan banyak air dan makan makanan yang berserat!

try beli ubat sumbat kt bontot.. cri kat farmasi... selalu yg hujung2 tu yg keras pon yg lain biasa ja... lagi satu jgn tahan berak.. rsa nak membuang trus ke toilet.. lg lama simpan lg keras la🥴

Amalkan kegel dan makan tinggi serat dan minum air secukupnya