Perut memulas seperti ingin buang air besar

hi semua… kandungan saya baru masuk trim 2 dari semalam saya rasa perut memulas mulas. Padahal saya dah buang air besar 2 kali. Tetapi tetap rasa memulas…rasanya tu tak hilang smpaikan saya tak selesa nak duduk dgn tidur. Saya dah berjumpa dgn doktor, mereka kata saya keracunan makanan dan bagi saya ubat gastrik…ada sesiapa pengalaman mcmni tak??? apa nak buat ya sy smpai tkde mood sbb asyik rasa nak terberak je huhu #firstbaby #firs1stimemom

1 Balas

ada first time kena smlm time balik kg. memulas smpai kena bongkok kn badan. last2 g tandas berak keluar najis biasa. tp xpuas sbb rasa perut still memulas n rasa mcm ada nak keluar kat punggung. g balik toilet pastu terus najis cair mcm cirit birit tu. lepas tu baru perut rasa lega denyut2 kurang. setahu sy doc ada kata kalau tanda contaraction perut memulas mulas rasa nak berak. memulas sbb keracunan makanan pon bole jd sbb

11mo ago

sy dh ok lps membuang tu. doc ada pesan kalau berterusan memulas kena g klinik cek. risau baby lemas atau mengeras.